Tvorba a zavedení HACCP, interní audity
V souladu s požadavky Codex Alimentarius na zavedení systému HACCP provedeme všechny kroky důležité pro tvorbu a zavedení systému ve vaší výrobě:
- Sestavení týmu HACCP
- Popis produktu
- Identifikace očekávaného použití
- Sestrojení výrobního diagramu
- Odsouhlasení výrobního diagramu za provozu na místě výroby
- Analýza nebezpečí ve výrobě
- Určení kritických kontrolních bodů
- Stanovení kritických mezí pro každý kritický kontrolní bod (CCP)
- Stanovení postupů sledování na všech CCP
- Stanovení nápravných opatření
- Stanovení ověřovacích postupů
- Zavedení dokumentace a provádění záznamů
Proč si myslíme, že může být pro vaši organizaci přínosem svěřit vytvoření systému HACCP, jeho zavedení do výroby, provozování a údržbu právě nám:
- systémy HACCP vytváříme nepřetržitě od roku 1997, kdy byly uzákoněny jako povinné v potravinářské výrobě ČR
- pokrýváme celé spektrum odvětví od pěstitelů a distributorů ovoce a zeleniny a chovatelů hospodářských zvířat se složkou živočišné výroby, přes potravinářské výroby všech druhů potravin až po uvádění potravin na trh v podobě maloobchodního prodeje, prodeje v nadnárodních řetězcích i formou stravovacích služeb všeho druhu
- pracujeme u klienta – nevytváříme systémy od počítače z tepla kanceláře, řešíme projekty přímo ve výrobách, na provoze
- individuální přístup je pro nás rozhodující a nejvíce se podílí na funkčnosti zavedeného systému
- na každém stupni naší práce zachováváme ke klientovi loajalitu, mlčenlivost a diskrétnost informací navenek i v rámci organizačních složek klienta
- po ukončení projektů zůstáváme našim klientům k dispozici, všem jsme ochotni nabídnout trvalé poradenství a spolupráci
- trvale vzděláváme naše pracovníky a personálně se certifikujeme dle aktuálních potřeb odvětví